Şirket, Şube, İrtibat bürosu kuruluşları için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.
İrtibat Bürosu ve Şube Kuruluş İşlemleri
Piyasa araştırması ve fizibilite çalışmalarının gerçekleştirilmesine yarayan irtibat bürosu kuruluş işlemleri için öncelikle izin alınması gerekir. İzin alınacak olan merci ise Yabancı uyruklu şirketler için Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü olarak ifade edilmiştir. İrtibat bürolarının ticaret yapmaları yasaklanmıştır. Çünkü kuruluş amaçları sadece inceleme ve analizdir. Bunlara ilave olarak bu büroların, kapanışları ya da tasfiyeleri söz konusu değilse kar ya da transfer talebinde bulunmaları mümkün değildir. Kuruluşlarına Ekonomi Bakanlığınca verilen izin en fazla 3’er yıllık süreleri kapsar.
Kurulan irtibat bürolarının masrafları ve çeşitli giderleri de bulunur. Büroların masraflarının karşılanma şekli, yurt dışından getirilen dövizler aracılığıyla olur.
Şirket Kuruluş İşlemleri
Kendi şirketinizi kurmaya karar verdiniz fakat nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu yazı tam size göre. Yapacağınız işi geneliyle ele alarak; dününü, bugününü ve yarınını hesaba katmalısınız. Bu sektörde uzun zamandır bulunan başarılı ve başarısız olmuş isimleri de öğrenmiş olursunuz. Böylece kendi şirketinizi kurmadan önce iyi bir araştırmayla geniş bir bilgi sahibi olmuş olursunuz.
Yeterli ve gerekli olan bilgi elde ettiğinizi düşündükten sonra şirketinizin türüne karar vermeniz gerekiyor. Şirketin türüne göre ihtiyacınız olan sermaye miktarı da değişiklik göstermektedir. Şahıs şirketi, limited şirketi ve anonim şirket olmak üzere 3 farklı şirket türü vardır.
Şahıs Şirketi Nedir ? Nasıl Kurulur ?
Şahıs firması hem kuruluşu hem kapanışı en kolay şirket türü olduğundan dolayı en çok tercih edilen şirket türüdür. Genellikle unvan da kurucu kişinin adı ve soyadı yazar
Limited Şirket Nasıl Kurulur
Yeni düzenlemeye göre yeni bir şirket açacak kişilerin tek bir ortağı olabiliyor. En fazla ise 50 ortak olunabilir. Limited şirket kurmak için en az 10 bin TL sermaye gerekmektedir.
Anonim Şirket Nasıl Kurulur
Anonim şirket sabit vergi oranı olması nedeniyle özellikle geliri yüksek olan şirketler için daha uygun şirket türüdür. Bu şirket türünde sermayenin tamamı oranında borçlulara sorumlu olunması da bir diğer tercih sebebi. Yatırım almayı düşünen girişimcilerinde tercihi yine anonim şirket oluyor.